Het is lockdown nummer drie, midden in coronatijd. Alles dicht, evenementen afgelast, sportscholen en zwembaden gesloten. Ik hoef niets, kan nergens heen en zit voornamelijk op de bank. Natuurlijk ook heel gezellig zo met z’n allen thuis, samen aan de koffie met wat lekkers, uitgebreid koken en -waarom ook niet- ijs als toetje. Ja, je moet er toch wat om de perikelen rond het virus het hoofd te bieden.

Het duurde even voordat ik het doorhad maar ik werd steeds minder fit en de overtollige kilo’s werden steeds meer. Sterker, ik plofte bijna uit elkaar. Dit kon echt niet langer zo, ik werd er helemaal ellendig van. En daardoor kwamen er ongemerkt nóg meer kilo’s bij.

Ik besefte dat het de hoogste tijd was om actie te ondernemen maar…waar begin je?

Op dat moment viel mijn oog op een wervende advertentietekst, specifiek gericht op vrouwen tussen de 45 en 55 jaar. Wie wil in 3 maanden weer fit en energiek worden? Zeg daar maar eens nee tegen. Ik wist het meteen; ze hebben het over mij, dat ben ik! Na een intake en proefles was ik verkocht. 2x per week in alle vroegte een uur krachttraining om vervolgens de hele dag te blijven verbranden.

Mijn eetpatroon ging op de schop en vrij snel zag ik letterlijk en figuurlijk goede resultaten en dat motiveerde me enorm. Na drie maanden was ik zeker 10 kilo kwijt en voelde me weer fit. Inmiddels anderhalf jaar verder en ruim 22 kilo lichter en nog belangrijker: fitter dan ooit.

Met kleine stapjes richting een groene en gezonde lifestyle

Ikzelf heb gemerkt dat je met kleine stapjes echt heel ver komt. Als je ze maar dóet!

Ook jij kunt dat. En ik kan je helpen. Kies voor jezelf twee nieuwe gewoonten. Ga bewegen en verander iets in je eetpatroon. Maar weet van jezelf dat je het vol kan houden.

Neem je voor om elke dag een half uurtje te wandelen of ga 2x per week naar een groepsles in de sportschool. Probeer deze week eens geen aardappelen en rijst te eten maar daarvoor in de plaats groenten of een week lang niks lekkers bij de koffie.

Je zult merken dat je na een week resultaat voelt, áls je je aan je voornemens houdt. En de week daarna? Zet je weer een stapje. En de week daarna weer…

Voor iedereen is ‘een stapje verder’ anders. Voor mij is verder: ga ik over op een veganistische lifestyle? Ik ben het aan het ontdekken. Keep you posted.

Hartelijke groet, Ester

NB laat me weten welke twee nieuwe gewoonten jij kiest deze week, ik ben benieuwd! Schrijf ze hieronder op: ik houd je eraan;-)