Heerlijk een nieuw jaar!
Je gaat het dit jaar écht anders aanpakken: starten met een schone lei vol goede voornemens.

Volop plannen om gezonder te gaan leven.
Meer groenten en minder snoepen.
En natuurlijk ook vaker bewegen want dat is goed voor je.
Dat ene drankje laten we aan het begin van het jaar natuurlijk staan. Het is niet voor niks Dry January.

Maarrrr:
Geen tijd!
Het lukt me toch niet!
Morgen begin ik écht!

En ja, I know…in beweging komen is 1 maar het volhouden komt meteen daar achteraan. En daar zit vaak de bottleneck. Voor je het weet ben je al afgehaakt zonder dat je dichter bij je doel bent gekomen.
En dat is zonde want zelfs het kleinste resultaat geeft al zoveel voldoening. Plus motivatie om door te zetten.

Lukt het je gewoonweg niet? Probeer je voornemen de volgende dag weer op te pakken.
* Start de dag goed met een gezond plantaardig ontbijt.
* Ga een half uur wandelen rond lunchtijd. Liefst in een groene omgeving.

En dan…is de stap naar de sportschool zo gezet.

Ik merk zelf dat groepslessen mij enorm motiveren. Van de week pikte ik een lesje aquacycling mee. Dat is dus spinning in het zwembad. Door de weerstand van het water levert het 3x zoveel rendement op. Hoe fijn is dat?!

We halen allerlei capriolen uit op zo’n aquaspinning fiets om alle spiergroepen te trainen. Beenspieren natuurlijk maar ook buik- en rugspieren komen aan bod. Met losse gewichten worden armen (weer) in shape gebracht. Ik ga inmiddels minstens 2x per week want het levert me een mooi gespierd lijf op. En de lessen zijn gewoon echt leuk. Mede dankzij de super enthousiaste aquajuf en de gezellige -tussendoor- praatjes met nieuwe mensen die ik daar ontmoet.

Goede voornemens hou ik op deze manier makkelijk vol. Ook als januari allang voorbij is.